Kwaliteitsbeleid
Stichting ROOZ heeft haar kwaliteitsbeleid beschreven in het ‘kwaliteitshandboek Stichting ROOZ’. Door middel van dit kwaliteitshandboek willen wij inzichtelijk en meetbaar maken op welke wijze wij voorwaardenscheppende maatregelen hebben genomen om verantwoorde zorg aan te kunnen bieden.
Doelgericht en transparant
Professionele zorg kan alleen geboden worden als er sprake is van een duidelijk kwaliteitsbeleid met daarin een dynamische houding waarbinnen de eigen kwaliteitsnormen steeds worden getoetst aan de verwachtingen van onze cliënten, ouders/opvoeders en/of andere betrokkenen. De hulpverlening die Stichting ROOZ biedt is persoonsgericht. Kwalitatieve zorg kan alleen geboden worden als deze aansluit bij de verwachtingen van de zorgvrager. Transparantie, persoonlijk contact en inspraak van de cliënt en het cliëntnetwerk zijn daarbij van groot belang.
Kwaliteitscertificaat
Stichting ROOZ is sinds 2014 in het bezit van het HKZ ISO 9001-certificaat. Dit certificaat maakt zichtbaar dat het kwaliteitssysteem van de organisatie onafhankelijk is getoetst aan normen die speciaal voor de (gehandicapten)zorg zijn ontwikkeld. Stichting ROOZ is daarmee één van de weinige kleinschalige zorgorganisaties die over het HKZ-certificaat beschikt en heeft hiermee laten zien dat de interne organisatie goed op orde is, dat de cliënt centraal staat en dat de organisatie voortdurend systematisch werkt aan verbetering van de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening.
Wat is HKZ?
HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ Certificaat geeft aan dat een zorg instelling voldoet aan vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg. Als een zorgorganisatie het certificaat behaalt, betekent dit dat deze instelling: – goed georganiseerd is – cliënten centraal stelt – continu werkt aan optimalisering van het aanbod – betrouwbare resultaten presenteert – voldoet aan de eisen die vanuit de sector zelf, door financiers, cliënten en de overheid worden gesteld.
Toetsing
Bij HKZ-certificering toetst een externe organisatie of het kwaliteitsmanagementsysteem van de betreffende organisatie voldoet aan vooraf vastgestelde HKZ-normen. Een door de Raad voor Accreditatie (RvA) aangewezen instelling voert deze uit. De toetsing is gebonden aan strikte regels.
Geldigheid
Als de certificerende instelling constateert dat de betreffende organisatie aan de gestelde normen voldoet, geeft zij een HKZ Certificaat af. Het certificaat is drie jaar geldig, en wordt jaarlijks opnieuw getoetst. Na drie jaar vindt her-certificering plaats.
BVKZ
Stichting ROOZ is aangesloten bij de Branche Vereniging Kleinschalige Zorg. De BVKZ is een landelijke vereniging voor kleinschalige zorgaanbieders. Doel van de BVKZ is gezamenlijk bewijzen dat marktwerking helemaal niet hoeft te leiden tot kil, zakelijk, grootschalig en afstandelijk. De geregistreerde kleinschalige zorgorganisaties laten dagelijks zien dat marktwerking juist ruimte schept voor zorg op maat; zorg geregisseerd door de cliënt zelf, persoonlijk contact, flexibele zorg, betrokken zorgverleners en kwalitatief verantwoorde zorg. Dat is de zorg die wij bieden en waar wij gezamenlijk voor staan!
Verwijsindex
Stichting ROOZ is aangesloten bij de ’verwijsindex’. Wij willen goede zorg neerzetten voor uw kind/voor jou. Dit betekent ook voor ons het aangaan van samenwerking met andere professionals die betrokken zijn. Om dit te realiseren wordt iedereen die in zorg is bij Stichting ROOZ genoteerd in de ‘verwijsindex’. Het contact is gericht op het weten dat er meer professionals betrokken zijn. Met toestemming van jullie/jou kan er informatie gedeeld worden voor de afstemming van zorg. Voor meer informatie: Klik hier
Landelijke registratie kinderopvang
Het LRK is een openbaar register waarin alle kinderopvangorganisaties en –professionals geregistreerd staan die volgens de overheid aan de juiste opleidings- en kwaliteitseisen voldoen om kinderopvang te verzorgen.
Het is een soort keurmerk binnen de kinderopvang. Heeft een kinderopvang een actieve registratie in het LRK? Dan mag je erop rekenen dat de opvang via deze organisatie goed en betrouwbaar is.
Stichting ROOZ heeft een actieve LRK-registratie. Op onderstaande link staan de inspectierapporten van de GGD bij Stichting ROOZ: