Sanne

Ambulant (gezins)begeleider, persoonlijk begeleider & vertrouwenspersoon

Hoi ik ben Sanne Abbing, ik woon in Nijmegen en ben trotse moeder van zoontjes Tygo en Boaz. Ik heb in 2010 mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Deze opleiding sloot mooi aan bij mijn ambitie om met kinderen en jongeren te gaan werken. Zij zijn vaak nog puur in hun gedrag en het geeft me voldoening om een optimaal ontwikkelingsklimaat voor ze te creëren. De uitdaging in het werken bij Stichting Rooz zit voor mij in het ontwikkelen van eigenheid en het bevorderen van zelfstandigheid. Wat ik zo leuk vind aan de kinderen en jongeren bij ons is dat ieder kind uniek is en dat ik door de verschillen steeds weer van mag leren. Naast het begeleiden tijdens de weekendopvang en de naschoolse opvang en het persoonlijk begeleiderschap ben ik vertrouwenspersoon, een belangrijke rol die ik dan ook erg serieus neem. Ook begeleid ik de stagiaires op locatie MosROOZ. Ik vind het een leerzame uitdaging om onze visie en werkwijze over te dragen op de studenten maar ze tegelijkertijd te stimuleren en te motiveren om hun eigen werkstijl te ontdekken. Tijdens mijn studie heb ik op een orthopedagogisch kinderdagcentrum stagegelopen en na mijn studie heb ik eerst een reis naar Zuid-Amerika gemaakt waar ik in een weeshuis voor meisjes vrijwilligerswerk heb gedaan.